BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

До края на годината започва реконструкцията на ул. „Даме Груев“ и бул. „Дунав“

Даме Груев

Реконструкцията на ул. „Даме Груев“ се очаква да стартира през декември, а в момента избрания изпълнител – „Парсек груп“ ЕООД, изработва проекта. Това съобщи заместник-кметът Пламен Райчев пред журналисти. Той припомни, че договорът е на стойност 7 396 680 лв. с ДДС.

Улицата е важна транспортна артерия, свързваща източната и южната част на града, както и връзка с населени места от Родопската яка. Тя е естествено продължение на бъдещия пробив под Централна гара към изходните градски артерии  и е алтернативна връзка на източната част на район „Южен“ през надлез „Родопи“ с „Тракия“ и „Централен“. След построяването на пробива се очаква интензивността на движението по нея да се увеличи драстично и целта на общината е улицата да бъде обновена преди да приключи строителството му.

Проектът предвижда цялостна реконструкция и подмяна на подземните комуникации, включително водопровод и канализация. След ремонта улица „Даме Груев“, която е една от най-натоварените в района, ще бъде като булевард –  по две ленти за движение във всяка посока, ще бъдат ремонтирани тротоарите, а в някои от участъците, където има възможност, ще бъдат изградени и паркоместа.

От едната страна на улицата продължават процедурите за отчуждаване на частни имоти, но Община Пловдив е готова да започне ремонта откъм бул. „Македония“ до кино „Въстаник“. Очакванията са това да стане до края на годината.

„Най-честото забавяне на реализацията на рехабилитацията на улиците е заради подадени жалби от някой от участниците в процедурите по ЗОП“, коментира заместник-кметът Пламен Райчев.

По думите му продължава проектирането и на реконструкцията на бул. „Дунав“. Предстои до дни да бъде подписан договор с избрания изпълнител ДЗЗД „Дунав – Брезовско“ на стойност 20 млн. лв. – 18 млн. лв. по оперативна програма „Околна среда“, а 1,8 млн. лв. от общинския бюджет за преасфалтиране на южното платно на булеварда до края на „Брезовско шосе“.

По план проекта „Реконструкция на канализационната и водопроводна мрежи на град Пловдив, етап 1, квартал (част) 10; бул. „Дунав“ – „Брезовско шосе“ ще обхване бул. „Дунав” (в карето между бул. ”Васил Априлов” и бул. „Брезовско шосе”), както и бул. “Брезовско шосе” (от кръстовището с бул. „Дунав” до Северен обходен колектор).

175 total views, 51 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!