BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Деца от ДГ „Десислава“ засадиха цветя за Световен ден на околната среда заедно с кмета на „Тракия“ и екоексперти

03.06.2021

Деца от ДГ „Десислава“ засадиха цветя за Световен ден на околната среда заедно с кмета на „Тракия“ и екоексперти

Деца от ДГ „Десислава“ засадиха пролетни цветя заедно с кмета и заместник-кмета на район „Тракия“ Костадин Димитров и Веселина Стоянова, както и с експерти от Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“. Малчуганите бяха подготвили лопатки, с които да изкопаят дупки за цветята. Те помогнаха на гостите заедно да разкрасят двора на детското заведение.

Възпитаниците на Гергана Кънева и Анета Николова представиха открит урок за опазване на природните ресурси. Те са участвали в изследователски и творчески проект, демонстриращ пътя на рециклираната хартия, като са създали изделия от получената от тях суровина и са спазили технологичния процес. Сами са изработили от рециклираната хартия картички, тефтери, чашки, чинии и др. материали, които показаха пред гостите.

Експертът от Басейнова дирекция Ивайло Илиев разказа на децата за необходимостта от опазване на водните ресурси и даде примери как всеки един от нас може да помогне за възстановяване на екосистемите. Децата обещаха, че ще продължат да се грижат за съхранение на природата и за облагородяване на заобикалящата ги среда.

„Планирали сме всяка година да засаждаме минимум 1000 дървета в район „Тракия“ и да облагородяваме зелените пространства около блоковете“, заяви кметът Костадин Димитров. От своя страна заместник-кметът Веселина Стоянова допълни, че тази година в три училища и три детски градини в района са одобрени проекти на ПУДООС.

В ДГ „Десислава“ се осъществяват 3 екологични проекта – „Вкусна образователна биоградина“, преобразуване на пясъчниците в зона за игра и изграждане на еко интерактивна площадка с библиотека в двора по ПУДООС. „Щастлива съм, че имаме възможност чрез средства по екологични програми да подобряваме образователната среда и да създадем условия на децата за приятна атмосфера. Чудесен е екипът ни, който работи изключително отдадено за възпитанието на подрастващите и в частност за екологичното обучение“, посочи директорът Жана Петрова.

Малчуганите поздравиха гостите и с танци, подготвени по хореография на музикалния им ръководител Татяна Бошева. Децата получиха подаръци от гостите, а засадените цветя бяха осигурени от ОП „Паркове и градини“.

Източник: Район Тракия

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!