BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Дежурни екипи се грижат за парковете по празниците, продължава косенето на тревните площи

gradini_dejurni_ekipi

Повече дежурни екипи осигурява ОП „Градини и паркове“ за предстоящите почивни дни по случай великденските празници.

„Очакваме хубавото време да привлече много пловдивчани в градските паркове и градини. Наше задължение е да им гарантираме там чистота и удобство. И през петте почивни дни оставяме дежурни екипи във всичките шест района на Пловдив“, коментира директорът на общинското предприятие Веселин Козарев.

По празниците няма да спира и косенето на тревните площи, заемащи територия от над 5000 декара. В момента това е сред най-актуалните задачи, тъй като след дъждовното време през последния месец тревата избуява много бързо.

Косенето започна още през март и до момента някои пространства са обработени по няколко пъти. Поне веднъж седмично се коси тревата в най-посещаваните градини и паркове. Редовното  поддържане на детските площадки, кварталните градинки, разделителните ивици на булевардите, на площадките за домашни любимци също е сред приоритетите. Вече се работи и в междублоковите пространства.

По думите на Козарев всички дейности са координирани с районните кметства, както и с графиците на ОП „Дезинфекционна станция“  за декаризация.  Той напомни, че косенето на частните парцели е задължение на собствениците.

„Градини и паркове“ продължава да назначава сезонни работници. Кандидатите могат да получат повече информация на тел. 032/624 301.

24 total views, 24 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!