BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Готов е проектът за нов училищен физкултурен салон в „Тракия”

22.04.2021

Готов е проектът за нов училищен физкултурен салон в „Тракия”

Директорът на СУ „Свети Седмочисленици” Денка Генчева внесе в администрацията на район „Тракия” проектната документация за изграждане на физкултурен салон на територията на учебното заведение. Кметът на „Тракия” Костадин Димитров подчерта, че възложител на обекта е Министерството на младежта и спорта, а средствата са отпуснати целево по програмата на правителството с министър председател Бойко Борисов за изграждани на физкултурни салони в училищата в страната.

Главният архитект на района Яна Желязкова обясни, че предстои разглеждането на документите, след което следва да бъде издадено строително разрешение.

Спортната зала е с размери 30 на 19 метра и височина 9.40 метра. В нея ще бъдат обособени спортни игрища за баскетбол, волейбол, тенис на маса. Предвидени са скамейки за учениците и обслужващи помещения. Ще има съблекални и за момчета,  и за момичета, като всяка ще е оборудвана с шкафчета и ще има санитарни помещения. Предвиден е учителски кабинет, складово помещение и др.  Проектното решение осигурява възможност за безпрепятствено ползване на съоръжението от хора в неравностойно положение.

За изпълнител на обекта е избран ДЗЗД „Сатурн-Кабиле”.

Готов е проектът за нов училищен физкултурен салон в „Тракия”

Източник: Район Тракия

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!