BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В „Тракия” отличиха полицаи за разкрити кражби от автомобили

08.10.2021

В „Тракия” отличиха полицаи за разкрити кражби от автомобили

Двама служители на V-то РУ на МВР в Пловдив бяха отличени на специална церемония в ритуалната зала на кметството в „Тракия”. Младши инспектор Георги Матански и младши инспектор Станислав Недев – старши полицай в група „Охрана на обществения ред” при сектор „Охранителна полиция”, получиха плакети за принос за опазването на сигурността, реда и безапосността на жителите на най-младия пловдивски район. При рутинни проверки двамата униформени в рамките на няколко месеца са разкрили и задържали извършителите на кражби на автомобилни катализатори с целия им инстуремнтариум.

Отличията им бяха връчени в присъствието на началника на V-то РУ на МВР главен инспектор Иван Чочков от кмета на „Тракия” Костадин Димитров и Георги Гатев, който е инициатор на събитието.

„Кражбата на тези устройства е голям проблем, тъй като без тях автомобилите са неизправни и не могат да минат технически преглед. Функцията на катализаторите е да изолират най-отровните вещества, отделяни от двигателя и липсата им води до замърсяване на въздуха”, обясни Георги Гатев, управител на автосервиз за годишни технически преглед „Гатико 15”. Той допълни, че това е само малък жест към работата на полицията в полза на обществото.

Кметът на „Тракия” Костадин Димитров от своя страна подчерта доброто сътрудничство и съвместната работа с V-то РУ на МВР.

„Благодаря Ви за високия професионализъм, за Вашата отзивчивост, бързите и адекватни реакции, както и за сътрудничеството при организирането и провеждането на всички големи събития в района”,заяви Костадин Димитров.

Източник: Район Тракия

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!