BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В „Тракия” Медицински център „Етика” и приятели засадиха 60 фиданки

08.11.2021

В „Тракия” Медицински център „Етика” и приятели засадиха 60 фиданки

Нови 60 дръвчета засадиха в парк „Кан Крум”  д-р Жанет Думанова и д-р Константин Думанов от Медицински център „Етика” и приятели. Фиданките, закупени и залесени от тях, са местни видове – чинар, полски и планински ясен, обикновен и червен дъб,червен и обикновен явор, кестен.

В зелената инициатива се включиха доброволци от всички възрасти. Сред тях бе и професор Стефан Костянев, който сподели, че преди години по време на бригада е участвал в изграждането на най-младия пловдивски район.

„За семейство Думанови вече е традиция да отбелязват личните си празници с участие в нашата инициатива „Засади дърво – създай живот“. Благодаря им за отношението им към зелената система на града ни и за активната им гражданска позиция. Искам да подчертая, че  само през последни две години те дариха и залесиха близо 250 дръвчета в парка”, заяви кметът на „Тракия” Костадин Димитров.

Инициативата „Засади дърво- създай живот” в най-младия пловдивски район продължава и тази есен, като продължава да се радва на засилен интерес от страна на граждани, фирми и организации.

„Имате повод – раждане на дете, рожден ден, дарителска акция и други,  ние Ви предоставим  възможност да засадите дърво. В границите на района има определени общински терени, предназначени  за озеленяване, на които ще се засаждат дръвчетата”, припомни кметът на „Тракия” Костадин Димитров.

В осъществяването на дейностите еколозите от района оказват логистична подкрепа, свързана с осигуряване на инструменти и други.

При желание да се включите в инициативата, позвънете на телефонен номер 032/682323 или пишете на електронната поща на район „Тракия“ trakia@plovdiv.bg, уточняват от администрацията.

Източник: Район Тракия

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!