BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В „Тракия” консултират за изграждането на безплатни инвалидни платформи във входовете

18.05.2022

В „Тракия” консултират за изграждането на безплатни инвалидни платформи във входовете

Район „Тракия” ще окаже пълно съдействие на нуждаещите и заинтересовани лица при набавянето, изготвянето и съгласуването на необходимата документаци, в съответствие с изискванията на програматаза осигуряването на „Достъпната жилищна среда” за хората с увреждания по компонент K1 на Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност 2022 г. към Министерството на труда и социалната политика.

По този компонент предложения се подават от сдруженията на собствениците в етажната собственост в многофамилни жилищни сгради (блокове), в които има хора с трайни увреждания, придвижващи се с инвалидни колички.

През 2021 г. в три от жилищните входове на район „Тракия” бяха поставени електрически подемни платформи, с които се преодолява разликата в нивата между входната и стълбищната площадка пред асансьора, представляваща затруднение и сериозно предизвикателство за хората с увреждания, както и на техните близки.

Желаещитеда участват по Компонент 1 ще могат да се уверят сами в ефективността им, както и нагледно да добият представа за принципа на работа, налични защити, габарити и отстояния.

Стойността на платформите е непосилна за общия бюджет на входовете и за това трябва да се използват предоставените възможности от Министерството на труда и социалната политика, отпускащо безвъзмездно средства за изграждането на „Достъпната жилищна среда” за хората с увреждания.

Етажната собственост на нуждаещите се от достъпна жилищна среда входовете трябва да се мобилизира и възползва от програмата, по която необходимите документи за кандидатстване с проектни предложения се подават до 27.07.2022 г. включително.

Повече информация може да се открие на посочения от министерството линк:
https://www.mlsp.government.bg/natsionalna-programa-za-dostpna-zhilishchna-sreda-i-lichna-mobilnost-1

Консултации може да получите в кметството на район „Тракия” на бул. „Освобождение” 63 в делничните дни от 8.30 до 17.00 часа. Въпросите си може да зададете и на имейл trakia@plovdiv.bg

В „Тракия” консултират за изграждането на безплатни инвалидни платформи във входовете

Източник: Район Тракия

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!