BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Пловдив започва XII-ият Конкурс за млади изпълнители на оркестрови инструменти „Добрин Петков”, категория „Дървени духови инструменти“

flute-music-instruments

11.11.2021

От 11 до 13 ноември, 2021, като част от Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби на Министерския съвет на Република България, в Пловдив ще се проведе XII-ият Конкурс за млади изпълнители на оркестрови инструменти „Добрин Петков”, категория „Дървени духови инструменти” – флейта, обой, кларинет.

Организатор е  НУМТИ „Добрин Петков” – Пловдив, с финансовата подкрепа на Министерството на културата, Община Пловдив по Компонент 3 от Наредбата за реда и условията за финансиране на инициативи в сферата на културата (част от Календара на културните събития на Община Пловдив), семейството на маестро Добрин Петков и Кунка Панчева.

Участниците –  25 млади инструменталисти от 8 до 18-годишна възраст от музикалните училища и училищата по изкуствата в страната и чужбина ще бъдат оценявани от жури в състав:

Председател: проф. д-р Сава Димитров – НМА „Проф. Панчо Владигеров” – София

проф. д-р Борислав Ясенов – АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев” – Пловдив

Едуард Сарафян – АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев” – Пловдив

Кунка Панчева – НУМТИ „Добрин Петков” – Пловдив

Румен Джуров – Министерство на културата

Конкурсът за млади изпълнители на оркестрови инструменти „Добрин Петков“ дава възможност на участници от различни националности, образователни нива, изпълнителски школи и специалности да се състезават, да контактуват, да обменят изпълнителски и педагогически опит и иновативни идеи при интерпретиране на музика от различни стилове, жанрове и епохи. Това създава условия както за утвърждаване на млади инструменталисти, така и за повишаване на нивото на професионалното музикално изкуство. Провежда се на територията на НУМТИ „Добрин Петков“ – Пловдив, ул. „Иван Вазов“ №23.

Провеждането на конкурса се осъществява при спазване на всички противоепидемични мерки, според заповедите на МЗ и МОН.

Повече информация за регламента и графика може да откриете на страницата на НУМТИ „Добрин Петков” – Пловдив.

Успех на младите таланти!

56 total views, 56 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!