BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Владимир Темелков: „Образованието и бизнес развитието са основен икономически двигател“

IMG_7822

07.12.2023

“Образованието и бизнес развитието са нещата, които дърпат Пловдив напред и са основен икономически двигател“. Това заяви зам.-кметът по образование, бизнес развитие и европейски политики Владимир Темелков по време на форума  „Среща на бизнеса в Пловдив и региона“, организиран от в-к „Капитал“ и Община Пловдив.

Той подчерта, че стремежът на новата администрация ще бъде да се създадат предпоставки за запазване на бъдещата работна ръка чрез различни инициативи, които да превърнат града в едно по-привлекателно място, където те да развиват своята бъдеща кариера. Този процес ще започва още от училище, като ще се засили фокусът върху дуалното обучение, тъй като то дава реална възможност на учениците да се докоснат до финалния продукт.

„В Пловдив има близо 34 000 студенти, които трябва да бъдат привлечени да останат в града и да развиват своята кариера тук“, обясни Темелков.

Като приоритет той открои още и нуждата от надграждане на звеното за бизнес развитие към Община Пловдив.
„Вратите ни са отворени за всеки, който желае да развива бизнес в Пловдив. Ще направим всичко възможно да улесним процесите за бъдещите инвеститори, за да бъдем пълноправен партньор на тези бизнеси“, заяви зам.-кметът и допълни, че за ускоряването на тези процеси е необходимо и бързото въвеждане на географска информационна система.

253 total views, no views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!