BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Българо-американската кънтри банда „BARKS“ с концерт в Пловдив на GuitArt Festival

barks

28.09.2023

Кънтри бандата „BARKS“ ще зарадва публиката на Международния китарен фестивал GuitArt Festival Plovdiv във втория ден от програмата на 6 октомври от 21:00ч. в BeeBop Cafe.

В основата на група BARKS е интерконтиненталният дует Барни Есвил (артистичен псевдоним на Нейко Генчев) и младата кънтри звезда от Нешвил, Сара Харалсън. Група BARKS  представя интересна комбинация от вечни кънтри хитове, песни от новоизлезлия втори албум на Сара Харалсън и оригинални песни на Барни Есвил. Освен това ще ги чуете да изпълняват песните, с които Сара и Барни придобиха известност по света като дует. Този музикален проект има за цел да представи кънтри музиката в многото ѝ аспекти – класическа и съвременна, в нейните американски и европейски разновидности. Барни и Сара сформират групата BARKS, в която освен тях участват Андрю Куглър (барабани, от Нешвил, САЩ), Калин Василев-Кели (китари), и Радослав Тодоров (клавишни).

Новата звезда на кънтри музиката в САЩ, Сара Харалсън, е родена в Нешвил. Концертира непрекъснато, много често е на сцена заедно със звездите от първа величина в този жанр.

Барни Есвил е сценичното име на Нейко Генчев, който освен професионален музикант мултиинструменталист и композитор, е и издател, преводач, поет, университетски преподавател, общественик, инициатор и организатор, спонсор и участник в множество проекти в областта на културата и историческо наследство. Представител на България в няколко международни културни организации. Барни Есвил е всъщност първият български изпълнител, който успява да влезе в световната кънтри класация Country Top 40 през 2022 г. с песента Live For The Day. През 2023 година две песни, изпълнени заедно със Сара Харалсън, влизат в същата класация – това са „Hello My Friend“ и “Time and River“ – български хитове по музика на Стефан Диомов и с английски текст от Барни Есвил. Те достигат съответно до 15. и 13. място в най-престижната класация за кънтри музика на Country Music Radio Nashville. По този начин българската музика достига до огромна аудитория  – класацията се излъчва от около 1000 радиостанции по целия свят, по данни на CMR „Hello My Friend“ досега е имала над 5 милиона слушатели.

Песни по негови текстове изпълняват много популярни български изпълнители. Работи в различни музикални жанрове, но последният му проект е свързан със старата му любов – кънтри музиката. Заедно със студийни музиканти от Нешвил, САЩ, и с български музиканти, той аранжира и изпълнява популярни български песни в кънтри стил и ги прави световно известни. Всъщност той е първият български изпълнител, влязъл в световна класация за забавна музика.

В тазгодишното издание на Международния китарен фестивал GuitArt Festival Plovdiv  от 5 до 8 октомври ще види и чуе Марчин Дилла (Полша), Нино Д’Амико (Италия), Баба Зула (Турция), Джазта Праста Трио/Jazzta Prasta (България), Трио Мандили (Грузия), Дарко Багески (Северна Македония). Фестивалът се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града.

Билети за GuitArt Festival Plovdiv  се продават в Билетен център пред Община Пловдив, в ТИЦ на Римския стадион, на касата на Античен театър (вход към АМТИИ), каса МаскАрт в ДК „Борис Христов“, в цялата мрежа на Eventim, както и на място преди събитията.

Следете новини за фестивала на www.facebook.com/guitartfest/  и www.guitart.bg

342 total views, no views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!