BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

5 000 хиляди тона боклук извозени от сметищата в „Столипиново“. Разчиства се и коритото на р. Марица като част от мерките за борба с разпространението на епидемията

„От началото на годината до 31 март от незаконните сметища в „Столипиново” са извозени 4 713,54 тона отпадъци. Това е с близо 1000 тона повече в сравнение със същия период на 2019-а, когато извозеният боклук е 3730,52 тона”, съобщи директорът на ОП „Чистота” Николай Георгиев. Той обясни, че акцията е част от мерките за превенция и разпространение на епидемията от коронавирус, предприети по разпореждане на кмета Здравко Димитров и Общинския кризисен щаб.

По думите му още преди въвеждане на извънредните мерки заради коронавируса почистващата техника в район „Източен” е увеличена с един самосвал и контейнеровоз, а след това – с още един самосвал. Целта е да се предотврати  образуването на големи сметища, за чието почистване после да се организират скъпоструващи  акции.

Екипи и техника на „Чистота” продължават да разчистват незаконните сметища в „Столипиново”. Тонове боклук са събрани и край коритото на река Марица. Работата там започна откъм бул. „Марица-юг” и продължава в посока ул. „Удроу Уилсън”.

ОП „Чистота“ продължава машинното миене и дезинфекция на улиците и пешеходните пространства. Обикновено тази дейност започва през нощта, за да не се пречи на трафика, но сега началният час е изместен в 06:00. Целта е дезинфектантът да се задържи върху повърхностите за по-дълго в активните часове. Взето е предвид, че заради извънредното положение вътрешноградският трафик е по-слаб.

ОП „Градини и паркове“ отчита, че през последните два дни няма много скъсани сигнални ленти около забранените за достъп обекти. Дежурни екипи са готови за идните почивни дни с по-топло време, когато е възможно нарушаване на забраната за посещение на парковете, градинките, детските, спортните и фитнес  площадки, и са запасени със сигнална лента.

19 total views, 19 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!