BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

250 нуждаещи се граждани ще получат топъл обяд чрез програмата „Целево подпомагане с топъл обяд в Община Пловдив“

Община Пловдив стартира дейностите по проект „Целево подпомагане с топъл обяд в Община Пловдив“. Услугата има за цел да осигури топъл обяд за 250 уязвими граждани на Община Пловдив, които са в затруднение да осигурят сами прехраната си и са изпаднали в крайно тежко състояние.

Дейностите по програмата ще се реализират в периода 01.05.2020-19.06.2020г. В този период топъл обяд ще бъде приготвян и доставян до домовете на нуждаещите се, всеки работен ден от седмицата, в часовия диапазон от 10 до 13 часа.

Чрез предварително разработен механизъм за подбор, 250 нуждаещи се граждани на територията на Община Пловдив, ежедневно ще получават супа, основно ястие, хляб и веднъж седмично – десерт.

Проектът се финансира по Целева програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020“ към АСП. Програмата се реализира съгласно Договор № ФС01-0542/29.04.2020г., сключен между Община Пловдив и Агенция за социално подпомагане. Стойността на договора е в размер на 23 925,00лв.

По програмата могат да кандидатстват следните целеви групи:

• Лица с ниски доходи, под линията на бедност, определена за страната, за времето, в което са поставени под задължителна карантина – при подадени данни от РЗИ.
• Уязвими лица, в това число и възрастни над 65 години, без доходи или с доход под линията на бедност, определена за страната, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях и в условията на извънредното положение, обявено за страната не са в състояние да си осигурят прехраната
• Лица, които поради възрастта си, поради трайно увреждане или в резултат от заболяване не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна.

Записвания и сигнали за граждани от целевите групи, можете да подавате на телефона на дирекция „Социални дейности“ – 032/ 623 714.

88 total views, 88 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!