Facebook

123 нарушения от 127 спрени автомобила установиха в Първомай

Най-масовият случай за нарушение е неизползване на предпазен колан – 50 от нарушителите

Множество нарушения на Закона за движение по пътищата са констатирани при осъществения пътен контрол на територията на РУ-Първомай. Акцията по безопасност на движението е проведена в събота, за времето от 8.00 ч. до 20.00 ч., от екипи на сектор Специализирани полицейски сили. Проверени са 141 души и 127 МПС. Установени са 123 нарушения на ЗДвП. Съставени са 56 акта и издадени 41 глоби с фиш.

Преобладават случаите на неизползвани обезопасителни колани – 50. Един шофьор е бил под въздействие на алкохол над 1,2 промила, 18 – с неизправни пътни документи, 4 са ползвали мобилни телефони без необходимото устройство. От автомобилите 14 са били без годишен технически преглед и по 4 с технически неизправности и застраховка ГО. Засечени са и 5 МПС с неправомерно затъмнени стъкла.

Споделете ни във:

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!