BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Учениците в Пловдив получават качествено онлайн обучение благодарение на въведените дигитални технологии

google g suite

Онлайн обучението, което стартира в тази кризисна ситуация, дава шанс на българското образование да стартира масово и с бързи темпове да осъвремени и дигитализира училищата. Сигурен съм, че след извънредното положение то ще е на едно много по-добро ниво. Това заяви заместник-кметът Стефан Стоянов по време на живото излъчване на брифинга на общинския кризисен щаб.

По думите му Пловдив работи от няколко години в тази насока, като за целта помагат и над 900-те учители, които се квалифицират и придобиват различни знания, за това как да използват разумни технологии в класната стая.

„Много се гордеем с това, което учителите направиха през последните години. В по-напредналите училища вече имаме стартирали 200-300 виртуални класни стаи“, уточни Стоянов.

Като част от общинската образователна програма „Дигитализация на учебния процес“ Община Пловдив съвместно с Центъра на творческо обучение стартира сайта cloud.plovdiv.bg. Той се поддържа от почти 190 сертифицирани Google преподаватели в града. В него са публикувани видеоуказания как да се стартира виртуална класна стая или видео разговор с учениците, как се дава домашна работа от разстояние и всичко необходимо за пълноценен образователен процес. Т.е. съдържание, създадено от учители за учители.

До няколко дни ще бъдат готови и резултатите от проучване на Община Пловдив за това какви нужди има системата и как протича дистанционното обучение като цяло. Към края на другата седмица повечето училища ще са готови и за пълен дистанционен образователен процес.

В момента в Пловдив има 7 класа над 200 деца в 6 учебни заведения, които работят по системата 1:1, т.е. не използват хартиени учебници и тетрадки. Всяко дете има персонален компютър, като за да се обучава пълноценно, единствено е необходимо да има интернет.

Заместник-кметът Стефан Стоянов обяви и че Пловдив е готов да подпомага и други общини за дистанционно обучение на ученици.

86 total views, 86 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!