BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Тракия” отбелязва 3-ти март с „Пробуждане с хоро” и „Евмолпея”

02.03.2021

Навръх Националния празник на България – 3-ти март, в район „Тракия” ще се проведе концерт, посветен на Деня на българското Освобождение. Утре от  17 часа на откритата сцена в парк „2019” на бул. „Освобождение” ще излязат талантливите изпълнителки от девическата певческа формация „Евмолпея” , които ще поздравят тракийци.  Веднага след тях започва патриотичната инициатива „Пробуждане с хоро”, която събира българите по света и в която хиляди нашенци ще играят хоро едновременно, за да скрепят българския си корен.

„На Трети март в „Тракия” ще почетем българския дух, като се включим в националната инициатива „Пробуждане с хоро на 3 март“. Ще играем на разстояние един от друг, което ще подсигурим, като раздадем трикольори на всички танцьори. Но обединени в сърцата си.”, заяви кметът на „Тракия” Костадин Димитров.

Ще ви чакаме на 3-ти март 2021 г., сряда, в 17:00 в новия парк „2019“ на булевард „Освобождение“. За да изтанцуваме заедно радостта от това, че сме Едно.

Водещ на събитието ще бъде актьорът от Драматичен театър – Пловдив, Петър Тосков.

Кметът на „Тракия” - Костадин Димитров

Източник: Район Тракия

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!