BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

С панихида, тържествено слово и полагане на венци и цветя, в Пловдив ще бъде почетена 148-та годишнина от трагичната гибел на Апостола на Свободата Васил Левски

1 2

С поклонение пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика на 19 февруари 2021 г, петък, от 11.00 часа в Пловдив ще бъде почетена 148-та годишнина от трагичната гибел на Апостола на Свободата Васил Левски.

Честването на паметника ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки. Всички присъстващи ще бъдат на отстояние и се приканват да носят предпазни маски, независимо, че събитието е на открито.

Преди това в 10.00 часа в храм „Св. Св. Петър и Павел“ ще бъде отслужена панихида от ставрофорен свещеноиконом Тодор Тодоров – председател на храм „Св. Св. Петър и Павел“, каквато е традицията от години в деня на честването.

Слово пред паметника ще произнесе Ева-Йоана Стаматова – ученичка в Х-ти клас на Образцова математическа гимназия „Акад. Кирил Попов” Пловдив с директор Веселина Карапеева, класен ръководител – г-н Панайотов, учител по литература – д-р Шинка Дичева. Ученичката е отличена като участник в Националния проект „Народните будители и АЗ” и в ежегодния Литературен конкурс на Общински комитет Васил Левски „Апостолът на Свободата”.

Водещ на възпоменателното честване ще е Златко Павлов.

В церемонията по традиция участват представителни формирования от Пловдивския гарнизон – почетна рота, военен духов оркестър и венценосци,  членове на Общински комитет „Васил Левски” и на Комитет „Родолюбие”.

Освен официалните лица, традиционно в поклонението участват и ученици от пловдивските училища, чийто патрон е Васил Левски – ОУ „Васил Левски“, Националната търговска гимназия и Спортно училище „Васил Левски“ – Пловдив- най-старото спортно училище в България.

 

49 total views, 49 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!