BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

С настроение и с мерки срещу COVID-19 започна учебната година в „Тракия”

15.09.2020

Започна учебната година в Тракия-

Кметът на „Тракия” Костадин Димитров присъства на тържествата за старта на новата учебна година в четирите учебни заведения в района. По традиция 15-ти септември бе посрещнат празнично, но за първи път в условията на COVID-19 и при спазване на строги противоепидемични мерки.

„Предстоят дни, изпълнени с предизвикателства, но съм убеден, че отново ще се справите успешно с тях, защото Вие сте се обрекли на най-благородната мисия – мисията да образовате и възпитавате децата ни”, с тези думи се обърна към преподавателите районният кмет Костадин Димитров.

Първи в „Тракия” училищния звънец чуха учениците от 1-ви, 5-ти и 8-ми клас в СУ „Свети Седмочисленици” с директор Денка Генчева. Там от тази година се въвежда Монтесори обучение в първи клас.

Гост на празника бе и заместник-кметът „Образование и бизнес развитие” на Община Пловдив Стефан Стоянов. Той подчерта факта, че след повече от седем месеца българските училища отварят отново, а дистанционното обучение е помогнало на образователната система да преосмисли ролята на дигиталните технологии и иновациите.

Стефан Стоянов бе гост и на тържеството в СУ „Черноризец Храбър” с директор Елена Кисьова.

Празнично, с много настроение и интересна програма посрещнаха 15-ти септември в в СУ „Софроний Врачански” с директор Пенко Рисков и в СУ „Димитър Матевски” директор Мариана Златанска.

Кметът на „Тракия” Костадин Димитров пожела на всички здрава, ползотворна и успешна нова учебна година.

Източник: Район Тракия

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!