BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

С над 400 нови знамена Пловдив посреща националния празник

novi_znamena_4 novi_znamena_2

Над 400 нови знамена поставиха в Пловдив екипи на общинското предприятие „Чистота“ в навечерието на националния празник  3 март.

По стълбовете за осветление на входно-изходните артерии и други представителни места в града са монтирани 200 национални трибагреника и 200 флага на Пловдив. До края на деня върху 15-метровите пилони на 5 от входовете на града ще се развеят нови големи трикольори. Поставянето им започна тази сутрин на „Кукленско шосе“. Предстои да бъдат обновени знамената на площад „Римски стадион“ и пред сградата на общината, а в събота се предвижда да бъдат сменени с нови и знамената на моста до Панаира.

„По традиция обновяваме знамената два пъти годишно – за 3 март и 6 септември. Флаговете се осигуряват от Община Пловдив, като за втори път  те са ушити от Общинското социално предприятие за хора с увреждания“, коментира директорът на „Чистота“ Димитър Георгиев.

Той допълни, че в дните преди тържественото честване на 143 години от Освобождението за пореден път работници почистват с пясъкоструйка  новопоявили се драсканици върху скалите на Бунарджика. Дежурни екипи от предприятието ще се грижат за чистотата в празничния ден.

28 total views, 28 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!