BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Стефан Стоянов: Пловдивските училища са лидери в модернизацията на българското образование

Стефан Стоянов - СУ Св. Седмочисленици - 1 Стефан Стоянов - СУ Св. Седмочисленици - 2

Стефан Стоянов - СУ Св. Седмочисленици - 3„Пловдивските училища са лидери в модернизацията на българското образование и това се открои по време на дистанционното обучение“. Това заяви зам.-кметът по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов, който днес бе гост на тържествата в СУ „Черноризец Храбър“ и СУ „Св. Седмочисленици“ заедно с кмета на район „Тракия“ Костадин Димитров.

Според него дистанционното обучение помогна на всички в образованието да преосмислят начина на преподаване и използването на технологиите, които помагат в обучението и дават шанс на децата ни да са успешни в бъдеще. „Видяхме, че телефоните на родителите не са само за игра, а компютърът може да се използва и за учене“, коментира още зам.-кметът. По думите му по време на месеците на дистанционно обучение пловдивските общински училища са реализирали сериозен напредък в използването на технологиите и тяхното успешно включване в обучението.

„Използвам възможността, за да поздравя всички колеги, които не се страхуват да правят нови неща и да бъдат едни от лидерите в българското образование“, заяви още Стефан Стоянов.

Той заяви също, че двете училища в „Тракия“ са направили много през последните години, за да се утвърдят като предпочитани учебни заведения като са открили паралелки със засилено изучаване на технологии, на английски език, а сега от първи клас въвеждат Монтесори педагогика.

Стефан Стоянов - СУ Черноризец Храбър - Монтесори педагогика - 2 Стефан Стоянов - СУ Черноризец Храбър - 2

39 total views, 39 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!