BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ремонтните дейности по възстановяване на фасадата на зала „Лотос“ вървят с пълна сила

2  3

Заместник-кметът по култура, археология и туризъм на община Пловдив Пламен Панов, заедно с директорът на Регионален природонаучен музей – Пловдив гл. ас. д-р Огнян Тодоров посетиха зала „Лотос“, за да проследят на място как вървят ремонтните дейности, които общината финансира целево със сумата от 45 хиляди лева, за да може пространството да придобие вид, годен за ползване. Дълго време сградата бе свърталище на бездомни, наркозависими и други, които бяха превърнали мястото в бунище.

Ремонтът кипи с пълна сила и е към финала си, като дейностите, които са извършени в зала „Лотос“ са в изпълнение на съгласуван с НИНКН проект за възстановяване на фасадата, разработен от арх. Сидерова и арх. Румяна Пройкова. Самата арх. Румяна Пройкова е посочена за разработване на проекта от арх.Теофана Михова – наследник на авторските права.

След съгласуването на проекта с Министерство на културата в зала „Лотос“ са извършени следните строително -монтажни дейности: подмяна на изпочупените фасадни стъкла с нови 10 мм., покрити с фолио; подмяна на покривната част и полагане на хидроизолация; подмяна на изпочупените мраморни плочи по фасадната част; шлайфане и полиране на мраморната настилка; изкърпване и боядисване на „листата“ на сградата; изграждане на СОТ, видеонаблюдение и фасадно осветление на сградата.

34 total views, 34 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!