BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

РАБОТИЛНИЦА ЗА МАРТЕНИЦИ В СТАРИЯ ГРАД

стамболян тв хоризонтална (1)

ОИ „Старинен Пловдив“ в партньорство с ОП „Социално предприятие за хора с увреждания – Пловдив“ канят малки и големи на 26, 27 и 28-ми февруари от 10:00 до 16:00 ч. да изработват красиви мартеници и да присъстват на демонстрации по ръчно издухване на стъклени изделия и играчки.

В автентична обстановка от епохата на Възраждането в къщата на Верен Стамболян (позната като Къщата на художниците, приютила постоянната експозиция на Димитър Киров) ще изпратим Малък Сечко и ще се подготвим за срещата с Баба Марта, съобщават организаторите.

Децата ще могат да създадат мартеничка под вещото ръководство на умели майстори, а всички материали за работилницата са безплатни.

В изнесената работилница в Стария град ще се включат и моделиерите на мартеници от ОП „Социално предприятие за хора с увреждания – Пловдив“. Те ще демонстрират ръчно плетиво на уникални мартеници. Художник-декораторите ще приложат познанията си върху керамични плочки, а стъклодувният майстор Иван Станев ще покаже нагледно как една обикновена стъклена тръба може да бъде превърната в уникално пролетно цвете.

ВХОД СВОБОДЕН!

Достъпът до събитието се реализира при строго спазване на противоепидемичните мерки.

По време на работилниците 26, 27 и 28 февруари бутиковите мартенички могат да бъдат закупени на място, а на 1 и 2 март обредните сувенири ще се продават в Туристически информационен център на пл. „Римски стадион”.

62 total views, 62 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!