BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Работилница за мартеници в Регионален етнографски музей – Пловдив

3

Ето, че предстои и третият уикенд от „Месец на децата в музеите на Пловдив“, през който Регионален етнографски музей – Пловдив ще се подготви за предстоящия празник на 1 март – Баба Марта.

На 20 и 21 февруари 2021 г. музеят организира работилница за мартеници и всяко дете, което го посети ще може да си изработи мартеничка. Освен това децата могат да се включат и в другите забавните занимания, подготвени от музейния педагог, които са: играта „Открий експоната“, изключително интересна както за малките посетители, така и за техните родители; интересни кръстословици на теми „Коледни празници“, „Пролетни празници“ и такива, свързани с постоянната експозиция; различни работни листи на етнографска тематика; носии за оцветяване и редене на пъзел.

Желаещите да си направят кукерска маска и да рисуват на тема „Какво най-много ме впечатли в музея“ ще могат да участват в изложбата, която РЕМ – Пловдив ще организира след края на месец февруари.

Входът за деца до 14 годишна възраст е безплатен, цената на билет за родител е 6,00 лв., а семейният билет е на стойност 10,00 лв.

При посещението на музея се спазват всички противоепидемични мерки.

Ще има подаръци за всички деца!

59 total views, 59 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!