BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Приключи поредното класиране за прием в детските градини и ясли

плуване-деца

Резултатите станаха ясни днес

Публикувани са на сайта dz-priem.plovdiv.bg

Обявени са резултатите от проведеното второ за 2020 година текущо класиране за прием на децата в детските градини и ясли на град Пловдив. В него участие взеха 624 деца. От тях най-голям брой (463 деца) са кандидатстващите за яслените групи. Броят на желаещите за прием в първа възрастова група е 79, във втора – 56 и 26 – за подготвителните групи.

От всички кандидатстващи деца са класирани 89, въпреки обявените 238 свободни места. Причината е разминаване между желанията на родителите и наличието на свободни места. За целта при подаване на заявленията за кандидатстване те трябва да се запознават с информацията от страницата на системата за прием – dz-priem.plovdiv.bg. Обявените свободни места се публикуват според Графика на дейностите за всяко класиране.

Той се намира в секцията „Нормативни документи“ и в него има данни за всички предвидени за 2020 г. класирания. От подадените заявления за класирането 40 са на деца, които са записани в детски заведения, но желаят преместване.

От началото на месец януари родителите на децата, които навършват 3-годишна възраст през настоящата 2020 година, вече могат да подават своите заявления за участие в класирането за прием в първа възрастова група за новата учебна 2020/2021 година в детските градини. То ще се проведе на 14.05.2020 г. и свободните места за него вече са публикувани. По-ранното подаване на заявления не носи предимство, а е важно да бъде спазен крайният срок. Към момента тези деца могат да кандидатстват и за яслените групи, ако не са навършили 3-годишна възраст, а за първа група родителите им да подадат заявленията на по-късен етап.

Важно за родителите, които са кандидатствали за яслените групи и им предстои прием в детските градини, е да знаят, че трябва да използват вече регистрираните си профили, към които са регистрирани техните деца. Необходимо е само да актуализират данните си и да добавят своите нови заявления.

Следващото текущо класиране е на 11 февруари 2020 г. Свободните места за него ще бъдат обявени в срок до 03.02.2020 г. включително.

54 total views, 54 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!