BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Приказни герои и истории ще зарадват пловдивските деца с безплатен „Куклен театър в парка“

20200602161352_88180 unnamed

Отдел „Култура, археология и културно наследство“ и Държавен куклен театър Пловдив канят малчуганите на 6 представления в любимите паркове на Пловдив

Всички културни пространства в Пловдив вече посрещат верните ценители на изкуствата от всички жанрове и така ще продължи и през есента, когато е кулминацията и градът традиционно се превръща в „мащабна сцена“ с програмата на Есенен салон на изкуствата.

Отдел „Култура, археология и културно наследство“ на Община Пловдив продължава поредицата от събития, които организира специално за гражданите на Пловдив през летния сезон с вход свободен и при спазване на всички противоепидемични мерки.

„Идеята ни е да се случват разнообразни културни събития извън центъра на града, извън традиционните зали. Това е свързано не само с промените, настъпили след COVID 19, а с целенасочена политика, която провеждаме последователно за децентрализация на културното съдържание. Пловдив разполага с прекрасни паркове и нови пространства, подходящи за разнообразни и интересни културни прояви за всеки вкус и всяка възраст. През изминалите години такива се случваха в парк Лаута, на Младежки хълм, на Гребната база. 

Най-младият фестивал „Включи квартала – театър в парка“, част от Културния календар на Община Пловдив, за втора година радва любителите на театъра, които нямат време или възможност да посещават салоните в центъра на града. И през това лято,  пловдивчани имат възможността да се насладят на театър на открито, в шест големи парка в града под тепетата, където могат да гледат комедията „Мъжът на жена ми“ с участието на обичаните актьори Мария Сапунджиева,  Ненчо Илчев и Кирил Ефремов. Най-популярният формат за кино на открито – „Лятно Кино в Парка“ се провежда в Пловдив за трета поредна година със специална селекция от филми. До 19 юли прожекциите на открито на заглавия от българското, европейското и американско кино  се случват на някои от любимите на пловдивчани и гостите на града градски локации – Цар Симеоновата градина, Небет тепе, Младежкия хълм, парка край Гребната база, парка до Покрития мост на р. Марица, парк „Розариум“, парк „Лаута“ и „Ротари парк“ – Тракия. С голям интерес и чудесни отзиви мина и концерта на  Акведукта на Бунарджика – едно ново, красиво и вдъхновяващо място“, разказа заместник-кметът Пламен Панов.

Екипът на отдел „Култура, археология и културно наследство“ е помислил и за най-малките, за които ще има представления на открито на обичани постановки на Държавен куклен театър – Пловдив. Детските представления са отново 6 на брой.

Ето и графика. Запишете си тези дати и зарадвайте малчуганите с приказни истории и герои на една ръка разстояние – във вашия любим парк!

19.07.2020 г. – неделя, 11:00 ч. – „Болен здрав носи“ – Бунарджика, район Централен

26.07.2020 г. – неделя, 11:00 ч. – „Житената питка“ – Тракия, пл. 2019, до Лидл

01.08.2020 г. – събота, 11:00 ч. – „Чук и Пук“ – парк Белите брези, район Южен

02.08.2020 г. – неделя, 11:00 ч. – „Чук и Пук“ – парк Ружа, район Западен

08.08.2020 г. – събота, 11:00 ч. – „Болен здрав носи“ – район Северен

09.08.2020 г. – неделя, 11:00 ч. – Житената питка“ – парк Каменица

Вход свободен! 

60 total views, 60 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!