BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

По настояване на Костадин Димитров в „Тракия” засилват кампанията срещу коронавируса

27.03.2020

Кметът на „Тракия” Костадин Димитров инициира изготвянето, отпечатването и разпространението на информационни материали, които дават важни насоки за борбата с COVID-19.

„Стремежът ни е да стигнем до повече жители на района и да насочим вниманието им върху спазването на правилата, защото това е пътят към ограничаване на заболяването”, коментира Костадин Димитров.

Отпечатаните листовки са в няколко насоки – указания при излизане и прибиране в домовете, при съжителство със заболял. Те дават основни напътствия за действията, които трябва да се предприемат, когато човек излиза или се прибира вкъщи, както и за тяхната последователност.

Материалите се поставят на информационните табла на жилищните входове. Те са придружени и със съобщение, в което се апелира за засилена дезинфекция на общите части на сградите, за подкрепа на самотни и болни възрастни хора, за набирането на доброволци. Изписани са и най-важните телефонни номера.

„В този труден момент се обръщаме към Вас с препоръки и правила от ключово значение, които е изключително важно всички да спазваме, за да излезем от кризата възможно най-бързо и безболезнено”, заявява кметът на район „Тракия” – Община Пловдив, Костадин Димитров. И допълва: „Останете у дома, спазвайте социална дистанция и бъдете здрави!”

По настояване на Костадин Димитров в „Тракия” засилват кампанията срещу коронавируса

Източник: Район Тракия

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!