BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Покана за откриване на изложба – утре 09.01 в ДК „Борис Христов

DSC_8632-(1)-(2)Официалната церемония за предаване на титлата на следващите ЕСК 2020, която ще се състои в неделя 12 януари, от 19 часа в Дома на културата „Борис Христов“, ще бъде съпътствана с множество събития на пловдивските културни институти през уикенда, с вход свободен за гражданите. Едно от тези събития е фотографска изложба на преподаватели и студенти от Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „проф. Асен Диамандиев“ и изложба на ученици от Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов“ и Национална гимназия за сценични и екранни изкуства – гр. Пловдив, разположени във фоайетата на двата етажа в Дома на културата.

Официалното откриване е на 09.01.2020 г. ,четвъртък, от 17.30 ч. във фоайето на ДК „Борис Христов“.

Изложбата на преподаватели и възпитаници на АМТИИ носи името „Вечен и жизнен“ и е създадена по повод Пловдив – Европейска столица на културата 2019, куратор на експозицията е доц. Никола Лаутлиев.

Автори: Никола Лаутлиев, Соня Станкова, Георги Димитров, Мариана Камбурова, Георги Митов, Ванеса Попова, Дарина Комитова.

Изложбата на Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов“ показва избрани произведения от трите направления на изкуствата, в които се обучават учениците. Изящният отдел включва живописни, графични и скулптурни произведения. Приложните изкуства са представени с творби на специалностите „Стенопис“ и „Иконопис“. В изложбата участват плакати и проектни табла, които са реализирани от специалност „Рекламна графика“ и „Пространствен дизайн“.

Националната гимназия за сценични и екранни изкуства гр. Пловдив ще се представи с обща изложба на творби на ученици, представящи различните специалности, които се изучават в училище. В програмата е включен и 15-минутен рецитал със заглавие „Венозно“ на възпитаници на училището, които ще изпълнят съвременна поезия по стихове на Димитър Атанасов-Шърата.

Ще имате удоволствието да видите талантливите ученици от 9 б клас, специалност „Драматичен театър“. Поезията ще бъде в съпровод на класическа китара от Юлиан Станчев – ученик в НУМТИ „Добрин Петков“ гр. Пловдив, с преподавател д-р Милена Вълчева.

Към тях, в деня на откриването на изложбата с музикален поздрав към публиката и участниците ще се включат и талантливите възпитаници на НУМТИ „Добри Петков“ Пловдив. Ще имаме удоволствието да чуем изпълненията на Ансамбъл ударни инструменти „Престо“ с ръководител Пенчо Пенчев.

Очакваме Ви!

15 total views, 15 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!