BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пловдивски ученици ушиха и дариха 600 маски за многократна употреба

Националната гимназия за сценични и екранни изкуства – Пловдив дарява маски за нуждаещи се хора. Ученици от специалността „Сценичен  костюм“ на гимназията, заедно с преподаватели и родители, откликнаха на идеята да помогнат, като извън учебния процес, който се провеждат онлайн, отделиха от времето си и се включиха в ушиването на 600 бр. предпазни маски за многократна употреба.

Те ще бъдат предоставени на район Централен. По този начин ще  бъдат подпомогнати хора, които нямат възможност да си закупят.

В благородната инициатива се включиха учениците от X а клас – Алиа Параскова, Габриела Илиева и Теодора Календарска и от XI а клас – Дария Комитова,  Еранухи Алтунян, Ирина Андре Чавушян и Християна Димова, заедно със своите преподаватели Анета Зомбори и Рада Хаджийска. В акцията се включи и Пламен Христозов.

През настоящата година Националната гимназия за сценични и екранни изкуства ще чества своята 45-та годишнина. Възпитаниците се надяват да успеят да покажат всичко, което са подготвили и продължават да готвят по повод юбилея. Но по-важното е, че през годините в  училището продължава да цари дух на разбирателство, толерантност, коректност, дух на свобода – неотменен елемент от сложния път на изкуството.

87 total views, 87 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!