BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пламен Райчев: COVID-19 няма да спре уличните ремонти

remont

„Въпреки обявеното извънредно положение заради коронавируса продължаваме да работим по програмата за ремонт и реконструкция на вътрешнокварталните улици, както и на някои от големите булеваради“. Това съобщи заместник-кметът с ресор „Строителство и инвестиции“ инж. Пламен Райчев.

На финал е ремонтът на улица „Белица“ в район „Западен“, която е важна връзка с Пещерско шосе и „Юндола“. Предстои да бъдат преасфалтирани 5 100 квадратни метра от основното пътно платно и още 700 квадратни метра локални платна. Полагат 6 сантиметра битум и 4 сантиметра износващ пласт, като така се гарантира по-доброто качество на настилката.  Обектът е на стойност 325 хиляди лева и се финансира от бюджета на Общината.

До дни ще започне и ремонта и на улица „Юндола“ в района, която ще бъде преасфалтирана, ще бъдат подменени компрометираните бордюри и ще бъдат повдигнати шахтите и подменени капаците. В район „Южен“ започва ремонта на улиците „Трети март“ и „Асен Христофоров“.

Той допълни, че в програмата за този месец е включен и старта на ремонта на бул. „Източен“, който ще бъде реконструиран в най-компрометирания участък – източното платно  – от бул. „Шести септември“ до бул. „Марица“.

127 total views, 127 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!