BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отделите ГРАО няма да работят утре – 22 март, неделя

община Пд

Отделите ГРАО в шестте районни администрации утре 22 март, неделя няма да работят. Това се реши на заседание на общинския кризисен щаб, който се проведе онлайн тази вечер. Причината за това е, че МВР разпространи образец на декларация, която да може да се използва от гражданите, на които им се налага да пътуват към или извън Пловдив служебно.

Днес по-рано беше съобщено, че служители на ГРАО ще работят през почивните дни с оглед улесняване на хората, които искат да си извадят удостоверения за адрес, за да ги покажат на органите на МВР, преминавайки през 13-те контролно-пропускателни пункта на града. Те бяха изградени във връзка с изпълнението на заповедта на министъра на здравеопазването, с която се въвеждат нови противоепидемични мерки от 21 март 2020 г.

В следобедните часове на днешния ден МВР разпространи бланка на декларация, която да се попълни и завери и от работодателя. Това е и документът, който гражданите ще представят пред КПП-та, за да докажат възникнала неотложна необходимост от пътуването – полагане на труд. Други причини за пропускане могат да бъдат здравословни или завръщане на постоянния или настоящ адрес.

„Обръщаме сериозно внимание на хората, които представят подобен документ, тъй като и работодателят и служителят носят наказателна отговорност за невярно съдържание в декларацията, която подписват. Призоваваме ги да не правят неоснователни пътувания извън града“, апелира кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Срокът за попълване и заверка на декларацията е до 17 часа в понеделник, 23 март. Бланки могат да бъдат изтеглени от интернет сайта на МВР, на община Пловдив, на сайтовете на районните администрации. Хората могат да ги вземат и на място от дежурните по районните кметства. По информация от МВР с бланки ще разполагат и служителите на КПП-та

В понеделник районните администрации ще работят и ще обслужват граждани както обикновено от 8.30 сутринта.

Ето и линк към декларацията: https://bit.ly/3a7T2ly

2 total views, 2 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!