BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ОП „Чистота“ продължава снегопочистването по малките улички и пешеходните зони

snegopochistvane

От 06:00 часа сутринта за втори пореден ден около 350 служителки на „Чистота“  ръчно разчистват с гребла снега от автобусните спирки, подлезите, правят пътеки по тротоарите и зоните, откъдето да минават пешеходците.

„Приоритетно те обработват 410 автобусни спирки, стълбите на пешеходните подлези, тротоарите около детските и учебните заведения, поликлиниките, болницте и другите обществени институции, а след това – и вътрешнокварталните улици“, коментира директорът на общинското предприятие Димитър Георгиев.

До 03:00 часа през нощта 25 машини продължиха да обработват със сол и калциев дихлорид всички пътни артерии в Пловдив, за да се предотврати образуването на поледици. Работата днес продължава по вътрешнокварталните улици. Поради паркираните автомобили по много от тях достъпът на снегопочистващата техника вчера беше ограничен, вследствие на което се образуваха „коловози“.

Междувременно започна събиране на почистената снежна маса и извозването ѝ към специализираното депо, което се намира в покрайнините на район „Тракия“.

Директорът на „Чистота“ призовава шофьорите да се движат със съобразена скорост и да не паркират на места, където биха затруднили другите участници в движението, както и специализираната снегопочистваща техника. Той припомни, че 67 снегопочистващи машини излязоха още в началото на снеговалежа и бяха по пътищата на Пловдив повече от 24 часа, за да се осигури нормалното придвижване на гражданите.

Почистването пред жилищните сгради, предприятия, офиси, търговски и други частни обекти е задължение на собствениците или наемателите.

61 total views, 61 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!