BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Опера Пловдив с безплатна програма на Римския стадион през уикенда

Керана  Музиканти

Прожекции на филми за Opera Open, връчване на наградите на Фондация „Енчо Керязов“ и флашмоб изненади от балета откриват летния сезон

Опера Пловдив стартира летния сезон с поредица от безплатни събития на Римския стадион този уикенд. В петък и събота ще се прожектират на открито най-вълнуващите моменти от фестивала Opera Open, както и някои от знаковите заглавия в репертоара на Операта, запечатани в документалните филми от поредицата „На опера с БНТ 2″ с автор Десислава Шишманова. Инициативата ще подгрее публиката за старта на OPERA OPEN 2020, който е седмица по-късно.

ПРОГРАМА:

3ти юли, 21 часа – прожекция на селекция с най-доброто от репертоара на Опера Пловдив

4ти юли, 21 часа – прожекции на филмите, посветени на знаковите за 2019та заглавия – „Орфей и Евридика“ и „Мария от Буенос Айрес“.

В събота от 19 часа Опера Пловдив ще е горд домакин на официалната церемония по връчване на годишните награди на Фондация „ЕНЧО КЕРЯЗОВ“, която също ще се проведе в уникалната атмосфера на Римски стадион. Музикантите и артистите на Операта са подготвили стилна програма с участието на сопраните Евгения Ралчева и Светлана Иванова, пловдивските млади таланти Борис Биков и Георги Грозев – лауреати на Фондация „Енчо Керязов“ и Юлия Йорданова – Керана, която впечатли зрителите с изключителното си превъплъщение в ролята на Евита в едноименния мюзикъл на Андрю Лойд Уебър. Най-шумната и весела група от състава на Оркестъра на Операта – тази на духовите инструменти, ще зареди публиката с настроение по време на награждаването на младите надежди на образованието, културата и изкуството. Водещи на церемонията са Лили Бързева и певецът Орлин Павлов. Прожекциите и Церемонията ще са съпътствани от флашмоб изненади от балетната трупа на Опера Пловдив.

Входът за публика за събитията е свободен до запълване на 50 % от капацитета от седящи места в Римския стадион.

Борис Биков Римски стадион Нощ на звездите Музиканти Лили и Орлин Евгения Ралчева

99 total views, 99 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!