BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общинска полиция глобиха нарушител, паркирал до сцената на „Марица“ – юг

Служители на сектор „Общинска полиция“ установиха кой е нарушителят, който миналата седмица беше паркирал в непосредствена близост до дървената сцена на бул. „Марица“ – юг.

След публикация и снимки в пловдивски сайт заместник-кметът Йордан Ставрев е дал разпореждане да бъде открита самоличността на шофьора на белия мерцедес, който неправомерно е паркирал колата си в пешеходната зона, която Община Пловдив обнови с финансовата подкрепа на оперативна програма „Региони в растеж“.

Началникът на сектор „Общинска полиция“ гл. инспектор Костадин Костов, обясни, че човекът е привикан, като му е връчен акт за установяване на административно нарушение и ще бъде глобен за нарушение на чл. 6, ал. 2 от Наредбата за реда за спиране, престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на град Пловдив, съгласно който:

Чл. 6. (1) Допуска се престой и паркиране на моторни превозни средства с допустима максимална маса до 2,5 тона върху тротоарите, само на определените от собствениците на пътя или администрацията места, успоредно на оста на пътя, ако откъм страната на сградите остава разстояние най-малко 2 метра за преминаване на пешеходци.

(2) Във всички останали случаи не се допуска престой и паркиране на моторни превозни средства върху тротоарите.

Размерът на санкцията е 50 лева. Пред полицаите мъжът е изразил съжаление за постъпката си.

Община Пловдив призовава гражданите да спазват Закона за движение по пътищата и да паркират на установените за това места. Сигнали за нередности могат да бъдат подавани в най-близкото районно управление на полицията или в сектор „Общинска полиция“ – 032/ 932030.

71 total views, 71 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!