BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Пловдив ще работи съвместно с ландшафтните архитекти за зелена система

DSC_6379

Община Пловдив ще работи в сътрудничество с представители на пловдивското дружество на Съюза на ландшафтните архитекти за озеленяването на града. За това се договориха кметът Здравко Димитров и представители на гилдията на среща във връзка с възможността са създаване на специализирано звено. В срещата участва и областният управител Дани Каназирева.

„Община Пловдив засега не може да създаде подобна нова структура, тъй като няма финансов ресурс за това, а хората в отделите са натоварени достатъчно“, поясни кметът Димитров. Той е наясно с проблемите в зелената система на града и гледа на тях сериозно. Затова и се ангажира съветите на гилдията на ландшафните архитекти да не бъдат пренебрегвани в бъдещата работа.

„В Общината се създава структурно звено, което ще отговаря за планирането и разработването на всички градски системи, в това число и на зелената, на основание база данни, събрани от цялата структура на Общината. Това звено ще анализира информацията, включително предложенията на ландшафните архитекти, ще изработва прогнози и за зелената система и ще предлага решения за развитието на Община Пловдив“, заяви на срещата заместник-кметът по устройство на територията и общинска собственост арх. Невена Балчева. По думите й това звено ще осъществява координацията със структурата, ангажирана с поддръжката на зелената система на Пловдив“.

Предложението й бе посрещнато с одобрение от ландшафните специалисти. Общината пое ангажимент като първа проява на сътрудничество да запознае гилдията с подготвяния нов Общ устройствен план.

Областният управител Дани Каназирева също бе на мнение, че е необходимо звено, което да координира работата на общинските отдели и районните кметствата, а също така да има комуникация с ОП „Градини и паркове“, за да има ясна визия за развитието на зелената система в Пловдив като цяло.

Според нея е важно да има адекватен на нуждите брой експерти – ландшафтни архитекти и инженери, като професионални лица, необходими за изпълнение на законово вменени задължения на общината.

79 total views, 79 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!