BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Пловдив призовава „Остани си вкъщи“ и чрез електронните табла на спирките

IMG-6d4c1e8455b8034972a8995a3d8afc02-V

Световният призив, станал символ на борбата на всички хора срещу коронавируса, „Остани вкъщи“ вече се изписва на електронните табла на спирките на градския транспорт в Пловдив. Надписът беше изписан още снощи и вече се разпространи из социалните медии.

След последните сериозни рестрикции, които въведе Националният кризисен щаб и заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, Община Пловдив обърна още по-сериозно внимание на хората да спазват мярката на самоизолацията, като доказала се най-ефикасна до момента.

„Призоваваме хората да не излизат от вкъщи без основателна причина, нека спазват, ако е необходимо, 14-дневния карантинен срок. Надяваме се повече пловдивчани да се вслушат и да обърнат внимание на ограниченията, защото те са за доброто на всички. Най-важното – да избягват струпванията по спирките и автобусите“, за това апелира директорът на ОП „Организация и контрол по транспорта“ Пламен Вълков.

Надписът „Остани си вкъщи“ се появява на всички електронни табла на спирките в града, заедно с разписанието на линиите на градския транспорт и датата. Съгласно последните заповеди на кмета Здравко Димитров в пиковите часове от 6:00 до 9:00 часа сутринта и от 16:00 до 19:00 часа вечерта автобусите са в делничен график, в останалото време – са с неделно, по-разредено разписание.

101 total views, 101 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!