BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Пловдив подпомага издаването на алманах за най-добрите спортни треньори

_DSC3029

Алманах за най-добрите треньори в Пловдив и областта ще излезе до края на годината с финансовата подкрепа на Община Пловдив. В книгата, дело на журналистите Диян Никифоров, Илия Кисимов и Нейко Дамянов, са събрани над 300 страници за живота и треньорската дейност на общо 103 треньори, подготвили най-големите имена на пловдивския спорт, покорили олимпийски и световни върхове. Материалите ще бъдат илюстрирани и с над 400 снимки, някои от които за пръв път ще бъдат публикувани, споделят авторите.

„Зад успеха на всеки един спортист стои много труд, положен не само от него, а и от треньорите му. Аз самият съм бил спортист и приветствам идеята любителите на спорта да се запознаят с делата на треньорите, още повече че няма друг град в България с толкова много спортни успехи“, заяви на срещата с авторите кметът Здравко Димитров.

Новата книга е своеобразно продължение на предишния труд на авторите, в който бяха представени над 100 от най-добрите и успели спортисти под тепетата.

Премиерата на алманаха се очаква през декември, а амбицията на тримата журналисти е да съвпадне с традиционния Бал на спортиста, организиран по традиция от Община Пловдив.

37 total views, 37 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!