BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Пловдив пази с жива охрана и камери Хълма на Освободителите преди 3 март

Подсилени патрули на „Общинска охрана“ и Общинска полиция денонощно дежурят на Бунарджика по разпореждане на кмета на Пловдив Здравко Димитров. На хълма вече работи и постоянно видеонаблюдение. Целта е да се предотвратят всякакви вандалски прояви преди 3 март, когато стотици пловдивчани и гости на града ще се изкачат до върха на Хълма на Освободителите, за да честват заедно Националния празник на България.

Общината положи много усилия за почистването и доброто поддържане на тепето. Работници на „Чистота“ за пореден път премахнаха с пясъкоструйка новопоявилите се драсканици по тепето, след като предишното подобно почистване приключи в края на декември миналата година. Отново пребоядисаха фасадата на някогашното заведение, със сребърен феролит заличиха разнородни надписи по стълбовете за осветление.

Още от септември „Градини и паркове“ прочиства сухата растителност край пътеките на Бунарджика. Бригадата, която се грижи за обекта, е подготвила лехите, където в началото на идната седмица ще бъдат засадени стотици пролетни цветя.
bunardjika_1 bunardjika_3 bunardjika_2 bunardjika_4 bunardjika_5

70 total views, 70 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!