BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Пловдив обособява над 150 паркоместа в зоната до Гребната база

паркоместа _Гребна база (2)

Над 150 безплатни паркоместа ще бъдат обособени в непосредствена близост до Гребаната база и стадион „Пловдив“ от страната на бул. „Марица“ – Юг до залата на Университета по хранителни технологии. Това съобщи заместник-кметът Тодор Чонов. Днес той посети на място зоната заедно с директора на ОП „Паркиране и репатриране“ Ненко Калакунов.

Вече няма служители на общинското предприятие, които ръчно да вдигат бариерите. Поставените съоръжения са автоматични – едно входно-изходно ма кръстовището до улица „Ясна поляна“ и само изходно, близо до стадион „Пловдив“. Таксата за влизане е 2 лева, а за автомобилите със специален режим е безплатно. Издадените пропуски за достъп вече няма да важат.

„Утре ще премахнем кабинката на бул. „Марица“, в която преди имаше общински служители, които събираха такса. В най-скоро време ще освежим и допълним маркировката, за да могат хората да се ориентират къде да паркират“, обясни Тодор Чонов. Той припомни, че освен новите паркоместа безплатни такива има и по улица „Ясна поляна“ и продължението на бул. „6-ти септември“. По думите му по този начин районът около Гребния канал ще се обособи за отдих и спортни дейности, а автомобилите вътре ще са по-малко.

27 total views, 27 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!