BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Пловдив в готовност да възстанови редовното разписание на градския транспорт

Община Пловдив има готовност да възстанови редовното делнично разписание на градските автобуси, заяви директорът на „Организация и контрол на транспорта“ инж. Пламен Вълков.
„В момента служители на общинското предприятие засилено обследват пътникопотока по автобусните линии. Учениците вече тръгнаха на училище, от днес отварят и много от заведенията, постепенно се разхлабват и други от предприетите в края на ноември миналата година засилени противоепидемични мерки срещу разпространението на коронавируса. Наложи ли се, мигновено връщаме редовните разписания“, категоричен е инж. Вълков.
Той припомни, че от 30 ноември миналата година делничните разписания на автобусите по 29-те линии на градския транспорт бяха намалени с около 20 на сто, на със запазването им в час пик. За да се гарантира доброто обслужване и безопасността за здравето на гражданите, се извършваше непрестанен мониторинг върху пътникопотока, вследствие на което бяха увеличени рейсовете по маршрутни линии №1 и 22.
Според инж. Вълков гражданите могат да разчитат на адекватни мерки от страна на общината, които да гарантират качествена транспортна услуга.

40 total views, 40 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!