BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Пловдив взема превантивни мерки срещу очакваните интензивни валежи

Според метеорологичните прогнози на територията на Пловдив утре се очаква да паднат около 25 литра дъжд на кв. метър, което няма да създаде опасност от наводнения и преливания на коритото на река Марица. Въпреки това Община Пловдив предприема превантивни мерки. Днес извънредно са почистени всички дъждоприемни шахти на невралгичните места в града, сред които са Коматевският транспортен възел, Скобелева майка, бул. „Копривщица“, Голямоконарско шосе и други.

Съгласно заповед на кмета Здравко Димитров още през месец февруари е назначена комисия, която е извършила проверка за проводимостта на речното корито, на състоянието на дигите и на другите хидротехнически и защитни съоръжения на територията на града. Не са констатирани сериозни проблеми, предприети са всички  мерки за почистването на коритото на река Марица в рамките на града.

28 total views, 28 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!