BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общината има готовност да увеличи броя на хората, обхванати от патронажна грижа

Общински кризисен щабХраната в социалните трапезарии вече е само пакетирана и се раздава от 10:00 до 13:30 часа по предварителни заявки. Спазени са всички санитарно-хигиенни изисквания на РЗИ-Пловдив, стана ясно на брифинга на Общинския кризисен щаб.

Очаква се броят на хората, които получават патронажна грижа да нарасне от 500 до 750 души. Така ще бъдат обхванати възрастните и хора в неравностойно положение, които не могат да напускат домовете си заради мерките за превенция на коронавируса.

Списъците на хората, които са поставени под карантина, са изпратени от РЗИ-Пловдив на районните администрации. Те имат ангажимент да се свържат с тях и да ги подпомогнат. Ако има необходимост тази дейност ще бъде подкрепена и от доброволци. „Ще следим дали са ходили на прегледи и как са. Ще има и доставка на продукти и лекарства за хората под карантина“, обясни зам.-кметът по социалната политика Анести Тимчев.

Група бременни пловдивчанки са се организирали сами, купили са плат и шият маски, предназначени за възрастните хора, които са най-застрашени от последствията на заразяване с коронавирус. Това съобщи още Тимчев.

„Много пловдивчани вече изявиха желание да се включат като доброволци по време на епидемията. Обществото в Пловдив показа, че има сили и желание да се противопостави на опасността. Надеждата ни e, че ще излезем по-силни след края на това изпитание“, коментира Анести Тимчев. Той съобщи, че всички доброволци, които ще работят на терен, ще бъдат предварително обучени от Доброволно Формирование „Пловдив 112“ и от БЧК-Пловдив.

179 total views, 179 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!