BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Над 50 тона боклук изринаха от междублоково пространство в „Столипиново“

stolipinovo_1

При днешната акция на „Чистота“ срещу сметищата в „Столипиново“ не остана и грам боклук в подблоковите пространства между ул. „Калина“ и ул. „Малина“. До момента оттам са извозени над 50 тона отпадъци, но курсовете на самосвалите към сметището в Цалапица още не са приключили.

За няколкото месеца от последното чистене мястото за пореден път бе засипано от камари отпадъци. Очакваше се разчистването да отнеме няколко дни, но допълнителната техника и екипите успяха да приключат по-бързо от предвиденото и утре продължават работа по другите сметища на ул. „Сокол“ и „Батак“.

„Това са най-невралгичните места в квартала. Ще изчистим своевременно всички, за да предотвратим опасността от разпространението на коронавируса и други зарази“, коментира директорът на „Чистота“  Николай Георгиев.

Той призова жителите на „Столипиново“ да пазят чисто и да изхвърлят отпадъците в съдовете за смет, още повече че от районното кметство имат идеи за облагородяване на инфраструктурата в междублоковите пространства.

stolipinovo_4 stolipinovo_3

60 total views, 60 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!