BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Месец на детските уикенди в музеите” – последен уикенд в Регионален исторически музей

През последните събота и неделя на месеца Регионален исторически музей отново е част от инициативата „Месец на детските уикенди в музеите” на Община Пловдив. Отворени за посещения от 9.00 до 17.00 часа ще бъдат експозиция „Съединение на България от 1885 г.” на пл. „Съединение” и експозиция „Българско Възраждане”.

Малчуганите до 7 години посещават обектите ни безплатно, самостоятелно идващите ученици се таксуват с билет от 1.00 лев, входът за бабите, дядовците и техните внучета се таксува с един семеен билет от 3.00 лева, а родители с деца ще могат да разгледат експозициите ни с един семеен билет от 5.00 лева.

Всяко семейство ще получи изданието „История на Община Пловдив (1878-1989)” или „Справочник на улиците и площадите в Пловдив” по избор! Всяко дете ще получи книжка за оцветяване „Българско опълчение” и фотоалбум хармоника „Първо българско изложение”. Всяко семейство ще получи работна тетрадка, специално разработена за самостоятелно разглеждане на конкретния обект, а в експозиция „Българско Възраждане” децата имат възможност да поискат и комплект карти с изображения на експонати, които трябва да бъдат намерени сред останалите културни ценности.

През този уикенд децата имат последна възможност да съберат всичките печати в специалната картичка, която е налична във всяка от културните институции, включени в инициативата. За децата, които се справят ще има още приятни изненади, приготвени от служителите на Община Пловдив и културните институции под тепетата.

Посещенията в Регионален исторически музей – Пловдив ще се осъществяват при спазване на актуалните противоепидемични мерки за безопасност съгласно заповедите на министъра на здравеопазването. Поради необходимостта от спазване на дистанция е възможно да се наложи да изчакате своя ред на входа, а посетители без маски няма да бъдат допускани в обектите.

istoriq kartichka spravochnik
saedinenie (1) vazrajdane (1) saedinenie (2) vazrajdane (2)

62 total views, 62 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!