BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Костадин Димитров разпореди ГРАО в „Тракия” да работи извънредно в събота и неделя

trakia

Служба ГРАО в „Тракия” ще работи извънредно днес и утре – 21 и 22 март 2020 г., информира кметът на района Костадин Димитров. В днешния съботен ден служителите в кметството на бул. „Освобождение” 63 ще приемат граждани от 13.00 до 17.00 часа, а в неделя – от 9.00 до 17.00 часа.

Решението е за удобство на гражданите, които имат нужда да направят регистрация по настоящ или постоянен адрес. То е във връзка със заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, с която се въвеждат нови противоепидемични мерки, считано от 00:00 часа на 21.03.2020 г., обясни кметът на „Тракия” Костадин Димитров.

Необходимите документи за адресна регистрация са: лична карта и нотариален акт на жилището. Ако имотът не е на името на лицето, което ще се регистрира, е нужно присъствието на собственика, който лично да декларира съгласие или с нотариална заверка. Ако регистрацията е в имот на близък по права линия, не е необходима декларация от собственика на имота.

Всички подробности за необходимите документи могат да се видят на сайта на район „Тракия” – Община Пловдив на адрес: https://trakia-plovdiv.bg/uslugi/otdel-grao

Издаването на удостоверения и регистрацията ще става при спазване на всички обявени мерки – гражданите трябва да носят предпазни маски, да влизат само след покана от дежурния, а отвън да изчакват на дистанция от 2 метра един от друг.

Съгласно заповедта на здравния министър оpгaнитe нa MВР opгaнизиpaт ĸoнтpoлнo- пpoпycĸaтeлни пyнĸтoвe нa вxoднo-изxoднитe пътищa нa oблacтнитe цeнтpoвe и извъpшвaт пpoвepĸa нa цeлтa нa пътyвaнeтo нa гpaждaнитe.

Πpeз ĸoнтpoлнo-пpoпycĸaтeлнитe пyнĸтoвe ce пpoпycĸa пpeминaвaнeтo нa лицa caмo в cлyчaи нa нeoтлoжнocт нa пътyвaнeтo, нaлoжeнo oт пoлaгaнe нa тpyд в нaceлeнoтo мяcтo, здpaвocлoвни пpичини нa пътyвaщия или нeгoви близĸи, зaвpъщaнe нa нacтoящия или пocтoянeн aдpec. Toвa ce yдocтoвepявa cъc cлyжeбнa бeлeжка от работодателя или служебен документ – карта, медицински документ, документ за самоличност.

Заповедта на министър Ананиев е във връзка с усложняващата се епидемична обстановка с разпространението на COV1D-19 на територията на страната и обявеното с Решение от 13.03.2020 г. на Народното събрание извънредно положение.

187 total views, 187 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!