BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът на „Централен“ Георги Стаменов раздаде предпазни маски на домоуправители и хронично болни

Защитните средства са дарени на района от ученици в Националната гимназия за сценични и екранни изкуства

Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, заместникът му Тошо Пашов, секретарят Емил Саралийски и старши експертът от администрацията Нина Стоилова раздадоха 600 маски за многократна употреба на 270 хронично болни, които се хранят в диетичните трапезарии на ул. „Родопи“ №48 и на ул. „Цар Калоян“ №13А.

От предпазните средства, ушити и дарени от ученици в Националната гимназия за сценични и екранни изкуства – Пловдив, получиха и домоуправителите на блоковете около училището. Това бе и изричната воля на децата, които прекарват голяма част от междучасията си в карето между улиците „Капитан Райчо“, „Петко Д. Петков“ и ул. „Раковски“.

Управителите на етажната собственост, които бяха трогнати от милия жест, обещаха да предоставят маските на съседите си, които нямат възможност да си закупят.

Кметът на район „Централен“ благодари за благородната и доблестна постъпка на учениците от X а клас и XI а клас от специалността „Сценичен костюм“ и на преподавателите им.

„Радвам се, че децата от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства осъзнават, че с подобни прояви на състрадание и великодушие ще направим по-лек за всички ни периода на изпитания, през който минаваме“, коментира Георги Стаменов.

През настоящата година Националната гимназия за сценични и екранни изкуства ще чества своята 45-та годишнина.

111 total views, 111 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!