BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът Здравко Димитров се увери, че улиците в Пловдив са почистени от снега

2021-02-14_12-44-35-1  2021-02-14_12-46-08

Главните пътни артерии в Пловдив са почистени от снега, както и повечето основни улици в кварталите. Работата продължава по вътрешнокварталните улици. Кметът Здравко Димитров лично инспектира как върви почистването и в рамките на час успя да обиколи основните булеварди и да разговаря с екипите, които работят без прекъсване от 20 часа снощи.

„Вижда се, че е положен много труд в тежките метеорологични условия, затова поздравявам хората, които са работили без прекъсване и при минусови температури през нощта. Цялата налична техника на ОП „Чистота” е навън, почистването продължава по вътрешнокварталните улици при много добра организация”, заяви кметът.

Директорът на ОП „Чистота” Димитър Георгиев поясни, че 40-те снегорина и 25-те разпръсквачи на предприятието ще почистят в следобедните часове и вътрешнокварталните улици. Той призова гражданите да не спират на завоите и да не пречат на техниката.

Работници на ОП „Чистота“ разчистват спирките и стълбите на подлезите, а служители на ОП „Градини и паркове“  премахват снега от алеите в парковете.

Припомняме, че според общинската наредба собствениците имат ангажимент да почистват тротоарите пред блоковете и къщите си, а собствениците на магазини да се грижат за площите пред търговските обекти.

31 total views, 31 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!