BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът Здравко Димитров обеща подкрепа за спортната база на ПУ „Паисий Хилендарски“

20200123_121326

Първа среща проведоха кметът на Пловдив Здравко Димитров и новият ректор на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ проф. Румен Младенов. Двамата обсъдиха бъдещата съвместна работа, както и възможностите за ремонт на някои от университетските имоти. Основен акцент беше поставен на зала „Академик“, която е собственост на ПУ и се намира в непосредствена близост до Колодрума.

Съоръжението може да се ползва освен от студенти, така и от някои от общинските спортни клубове в града, но трябва да бъде основно ремонтирано. Кметът и проф. Младенов съвместно ще потърсят финансиране на ремонтните дейности, които могат да стартират още през пролетта.

Здравко Димитров е възпитаник на университета и бе радушно посрещнат от ръководителя на катедра „Физическо възпитание“ проф. Веселин Маргаритов и от помощник-ректора на университета Румен Киров, които също бяха гости на срещата. Той не скри, че е много горд, че негов възпитаник е избран за кмет на Пловдив.

197 total views, 197 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!