BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Изявление на кмета Здравко Димитров по повод диагностицираните случаи на COVID-19 на територията на гр. Пловдив

Тази вечер са установени два положителни резултата за коронавирус в Пловдив. Предприети са всички мерки за изолация на болните, както и на хората/лицата, с които са били в контакт.

На този етап здравните заведения в Пловдив разполагат с нужния капацитет легла и необходимия медицински персонал, който да поеме диагностициране, изследване и лечение на граждани.

Предприемаме всички мерки за преобразуване на общинската болница „Св. Мина“ в инфекциозна по указания на Областния кризисен щаб.

Моля, гражданите да ограничат социалните си контакти и да продължат засилената лична хигиена, както ги призоваваме всеки ден. Да пазят своите близки, особено най-възрастните членове на своите семейства, защото те са най-уязвими.

При вирусни симптоми, първо се обадете по телефона на личния си лекар и изпълнявайте стриктно неговите указания. Граждани, които нямат лични лекари, могат да се свържат по телефона с РЗИ – 032 649 000.

Нека гражданите, на които е наложена карантина, стриктно да я спазват. Наказателният кодекс предвижда затвор до 5 години и глоба от 10 000 лв. до 50 000 лв. за всеки, който наруши разпореждания против разпространението на коронавируса.

Продължаваме проверките по търговските обекти от екипи на общината и РЗИ. При неспазване на хигиенни изисквания или наличие на струпване на хора, ще последват тежки санкции за собствениците, включително затваряне на обекта.
Продължаваме с дезинфекцията в градския транспорт, спирките, улиците и публичните пространства.

Призовавам гражданите да са спокойни и да се информират единствено от официалните източници.

Пловдивчани, бъдете дисциплинирани и отговорни!

Post_1000x1000

110 total views, 110 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!