BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Изложби с най-добрите плакати от конкурса на НХГ „Цанко Лавренов“ завземат градските пространства на Пловдив

plakat2020 MLADEJKI-POSLANIQ_66X94_FOLIO_PENOKARTON_PRINT

Поредицата от изложби се осъществяват по проект „Младежки послания към света с езика на плакатното изкуство“ към III-ти Конкурс „Плакат-Костадин Отонов“

По проект със заглавие „Младежки послания към света с езика на плакатното изкуство“, спечелен от НХГ „Цанко Лавренов“ , пловдивчани ще имат удоволствието да видят поредица от интересни изложби на открито. Първото събитие е изложба с плакатите от III-ти Конкурс „Плакат-Костадин Отонов“, която от вчера е поставена върху оградата на НХГ „Цанко Лавренов“ и ще остане там до 14 октомври 2020 г. Основната идея е да бъдат показани конкурсните плакати на различни места в градската среда на Пловдив, така че обществеността да се запознае с нови гледни точки и съвременен визуален изказ, характерен за бъдещите художници. А те са млади и много талантливи!

Втората експозиция ще бъде показана в двора на НУМТИ „Добрин Петков“ в периода от 15 октомври до 14 ноември 2020 г. Проектът включва и изложба, която ще бъде подредена във връзка с предстоящото официално награждаване на победителите от конкурса „Плакат – Костадин Отонов“. То ще се състои на 19 ноември 2020 г. в Балабанова къща, Старинен Пловдив.

На 27 ноември 2020 г. всички плакати ще бъдат изложени в сградата на АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“, а от 7 декември 2020 г. пловдивчани и гости на града ще могат да разгледат двадесет конкурсни плаката в Цар-Симеоновата градина.

През 2020 г. престижният Конкурс-Плакат – Костадин Отонов 2020 се провежда за трети пореден път и се организира от НХГ „Цанко Лавренов“ със съдействието на Министерство на външните работи. Третото издание е посветено на отбелязването на 75 години от създаването на ООН и на 65 години от членството на България в организацията. В настоящия конкурс участват 59 плаката, създадени от ученици между 14- и 18-годишна възраст от училищата по изкуства към Министерство на културата.

Проектът „Младежки послания към света с езика на плакатното изкуство“ към конкурс „Плакат-Костадин Отонов“, благодарение на който изложбите ще обиколят различните точки в града е финансиран от община Пловдив по Компонент 3 „Гражданска активност“.

Медийни партньори на конкурса са: Радио Пловдив, TrafficNews, PLOVDIV TIME, Уча в Пловдив и EuroPlovdiv.

27 total views, 27 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!