BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Здравко Димитров насърчи хората с увреждания, които шият маски

Социално предприятие - 3

Пловдивчани с увреждания също се включиха в битката с коронавируса. В условията на извънредно положение в България ОП „Социално предприятие за хора с увреждания – Пловдив“ пренастрои производството в шивашкото си ателие, като произведе първите 2 000 предпазни маски за многократна употреба. Те са не само необходими, но и красиви. Трислойни, перат се на висока температура. Предназначени са за Община Пловдив и нейните структури, които действат на първа линия и помагат в борбата с вируса COVID-19.

Кметът Здравко Димитров, зам.-кметът по социалните въпроси Анести Тимчев бяха на място, за да запознаят с дейността на предприятието и да благодарят на хората за добрата работата. Здравко Димитров благодари на екипа на социалното предприятие за бързата пренастройка на производството от сувенири и бижута към защитни маски.

Проектът стартира преди две години, след като ОП „Развитие на човешките ресурси“ отваря схема за изграждане на социални предприятия в отделни общини. Той дава възможност на представители на уязвими групи на пазара на труда да изградят трудови навици и да участват в изработването на красиви керамични и шивашки изделия, мартенички, бижута и предмети от стъкло.

С разпространението на коронавируса обаче хората правят всичко възможно да са полезни и да помогнат с каквото могат в тази трудна ситуация.

Ето и линк към видеото, което е публикувано на страницата на Община Пловдив

https://www.facebook.com/PlovdivMunicipality/videos/202234507749432/

Социално предприятие - маски - 1 Социално предприятие - маски - 2 Социално преприятие - 4

206 total views, 206 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!