BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започва третиране на тревните площи срещу кърлежи

treva

През целия месец април в дните с благоприятни метеорологични условия ще се осъществи първата за годината масова пролетна дезакаризация на територията на Община Пловдив.

В началото на месеца, екипите на Общинското предприятие „Дезинфекционна станция” ще обработят тревните площи на училища, ясли и детски градини. След това обработките ще продължат в междублоковите пространства, паркове, градини, като приоритетно ще се третират специализираните кучешки площадки.

При неблагоприятни метеорологични данни (дъждовно и ветровито време), дезакаризацията ще продължи в следващ работен ден с благоприятни метеорологични условия.

При обработката ще се използват разрешени за употреба биоцидни препарати, в съответната препоръчителна доза и концентрация.

Дезакаризацията е унищожаване на вредни и опасни за човека кърлежи, които пренасят заразни болести, паразитират по растенията, предизвикват алергии у хората.

143 total views, 143 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!